Dansk Drikkevands kontrol
Certificeret samarbejdspartner
Siden 2019 har Rosendal været certificeret partner med Dansk Drikkevands Kontrol (DDK), der er et professionelt netværk med speciale i bygningers vandinstallationer. DDK har gennem de seneste år oplevet stigende problemer med bakterier og forureninger i vandet på blandt andet plejehjem og sygehuse. DDK rådgiver normalt bygningsejere, virksomheder, VVS-entreprenører, forsyningsselskaber og ingeniører i alt fra korrosionsskader i røranlæg, til sikring af drikkevandskvaliteter frem til fjerneste tapsted. Hos Rosendal kender vi problematikken med drikkevandet, og vi rådgiver om etablering af vandinstallationer og sikring mod tilbagestrømning. Samarbejdet med DDK har givet Rosendal mulighed for at opbygge mere end 30 års erfaring med eftersyn og vedligeholdelse af bygningers kritiske vandinstallationer.

Sammen om rent vand
Sammen med DDK ønsker Rosendal at sikre borgernes sundhed ved at tilbyde viden om de rette og nødvendige standarder til bygningers vandinstallationer.

Indenfor særligt sygehuse, pleje- og omsorgscentre kræves der specifikke indsatser for at sikre, at både personale, patienter og beboere kan trives på bedste vis. Et vigtigt element omhandler vandinstallationerne, hvor der ofte ses udvikling af bakterier herunder Legionella som potentielt kan være livstruende for navnlig patienter og beboere.
Der er naturligvis forskel på bygninger og designet af vandinstallationerne, men det er faktum, at såfremt installationerne forsyner bygningen med drikkevand og dette bruges som ingrediens i fødevarer (udover at blive brugt til at drikke) så gælder både Drikkevandsbekendtgørelsen og Fødevarestyrelsens Hygiejnevejledning 9236 (29.04.2014). Heraf fremgår det, at drikkevandet ved tappestedet skal have samme kvalitet, som når vandet leveres af forsyningsvirksomheden til matriklen

Vi kan garantere viden om:
1. Sikring af bygningers tilbagestrømning
2. Vedligeholdelse af allerede eksisterende installationer
3. Forebyggelse mod korrosionsskader og intern forurening
4. Viden om vandkvaliteter
Anbefalinger:
For at sikre kvaliteten i bygningernes vandinstallationer er her 6 gode råd:
-
Få gennemskyllet brugsvandsinstallationerne én gang om ugen. Det gælder helt frem til de fjerneste tappesteder – og både for koldt og varmt vandinstallationer. - Sørg for at varmtvandsbeholdere bliver udslammet jævnligt.
- Vandet i varmtvandsbeholderen skal opvarmes til mindst 70°C i forbindelse med legionella bekæmpelse.
- Vær opmærksom på at få varmt vand helt frem til tapstedet (Maks. 57°C ved tapsted og min. 50°C på cirkulation)
- Gennemgå samtlige perlatorer inden bygningen tages i brug igen. Hvis det vurderes nødvendigt, så få dem udskiftet til strålesamlere.
- Gennemgå og kontrollér kontra- og tilbageløbssikringsventiler. Det er lovkrav at bygningens kritiske vandinstallationer sikres og vedligeholdes mod tilbagestrømning til det offentlige forsyningsnet, såvel som internt i bygningen